Pomidorowy pasztet z ciecierzycy

Pomidorowy pasztet z ciecierzycy

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Pomidorowy pasztet z ciecierzycy - Składniki

Pomidorowy pasztet z ciecierzycy - Krok 1

Por smażymy na oliwie, lekko rumieniąc.

Pomidorowy pasztet z ciecierzycy - Krok 2

Cieciorkę osączamy z zalewy. Dodajemy podsmażony por, suszone pomidory i miksujemy na gładką masę.

Pomidorowy pasztet z ciecierzycy - Krok 3

Dodajemy koncentrat pomidorowy, jajko, kaszę mannę oraz oregano. Doprawiamy solą i pieprzem.

Pomidorowy pasztet z ciecierzycy - Krok 4

Masę przekładamy do foremki keksowej o wym. ok. 10×22 cm wyłożonej pergaminem i pieczemy ok. 30 minut w 180 ℃.

Pomidorowy pasztet z ciecierzycy

•ᴗ• Pomidorowy pasztet z ciecierzycy
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Zapiekanka ziemniaczana z fasolką szparagową

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Cykoria w szynce parmeńskiej z pieczarkami

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Sałatka z soczewicą i orzeszkami ziemnymi

Zobacz więcej takich przepisów