Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Pomidorowy pasztet z ciecierzycy - Składniki

Pomidorowy pasztet z ciecierzycy - Krok 1

Por smażymy na oliwie, lekko rumieniąc.

Pomidorowy pasztet z ciecierzycy - Krok 2

Cieciorkę osączamy z zalewy. Dodajemy podsmażony por, suszone pomidory i miksujemy na gładką masę.

Pomidorowy pasztet z ciecierzycy - Krok 3

Dodajemy koncentrat pomidorowy, jajko, kaszę mannę oraz oregano. Doprawiamy solą i pieprzem.

Pomidorowy pasztet z ciecierzycy - Krok 4

Masę przekładamy do foremki keksowej o wym. ok. 10×22 cm wyłożonej pergaminem i pieczemy ok. 30 minut w 180 ℃.

Pomidorowy pasztet z ciecierzycy

•ᴗ• Pomidorowy pasztet z ciecierzycy
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20ciecierzycy%20Bonduelle%20–%20wygodny%20i%20zdrowy%20dodatek%20do%20szybkich%20dań.

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdrowe i kolorowe danie z pieczonymi pomidorami, pieczonymi ziemniakami i fasolą na białym talerzu, ozdobione świeżym tymiankiem.

Fasolka z indykiem i pieczonymi ziemniakami

Zielona zupa krem z groszku podana w białej misce, udekorowana kiełkami, z puszka groszku i świeżymi ziołami w tle.

Zupa z groszku i pasty wasabi

Chleb razowy z buraczkami i orzechami

Chleb razowy z buraczkami i orzechami

Zobacz więcej takich przepisów