Składniki

  • ½ puszki Groszku tradycyjnego Bonduelle 400 ml
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 marchewka
  • ½ jabłka
  • 2 łyżki majonezu
  • Kilka dojrzałych pomidorów
  • Kawałek korzenia pietruszki
  • Kawałek korzenia selera
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Pomidory faszerowane sałatką jarzynową - Składniki

Pomidory faszerowane sałatką jarzynową - Krok 1

Ugotować warzywa w lekko osolonej wodzie. Wystudzić i obrać.

Pomidory faszerowane sałatką jarzynową - Krok 2

Ugotowane warzywa, jabłko i ogórki kiszone pokroić w kostkę.

Pomidory faszerowane sałatką jarzynową - Krok 3

Wszystkie pokrojone warzywa przełożyć do miski. Dodać osączony z zalewy groszek i majonez. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.

Pomidory faszerowane sałatką jarzynową - Krok 4

Ostrym nożem ściąć wierzch pomidora. Przy pomocy łyżeczki wydrążyć środek. Wnętrze pomidorów posolić i odstawić na kilka minut, a następnie wylać zgromadzony na dnie sok.

Pomidory faszerowane sałatką jarzynową - Krok 5

Pomidory nafaszerować przygotowaną sałatką. Udekorować według uznania.

Pomidory faszerowane sałatką jarzynową

•ᴗ• Pomidory faszerowane sałatką jarzynową
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Groszek Tradycyjny Bez Pozostałości Pestycydów

Groszek Tradycyjny jest bez pozostałości pestycydów, ma wyjątkowo soczystą konsystencję, piękny kolor i wyjątkowy smak. To najlepszy dodatek do sałatek, zup czy jajek. Pysznie smakuje również w formie pasty na kanapki. Idealny do użycia w daniach zimnych i na ciepło.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Chrupiąca zielona sałatka z ogórkiem, kalarepą i brokułem

Chrupiąca zielona sałatka z ogórkiem, kalarepą i brokułem

Łatwe paszteciki z warzywami do barszczu

Łatwe paszteciki z warzywami do barszczu

Sałatka na ciepło z komosą ryżową, bakłażanem i warzywami

Sałatka na ciepło z komosą ryżową, bakłażanem i warzywami

Zobacz więcej takich przepisów