
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 20 min.
- łatwe
Paprykę kroimy w paski, dymkę w talarki. Oddzielamy liście sałaty.
Majonez mieszamy z ketchupem. Doprawiamy oregano, solą i pieprzem, jeśli to konieczne.
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Każdą tortillę smarujemy przygotowanym sosem i posypujemy tartym serem, osączoną z zalewy kukurydzą z fasolą, dymką oraz papryką. Układamy liście sałaty.
Rolujemy ściśle tortille i kroimy je na kawałki ostrym nożem.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej