Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Białej fasoli Cannellini Bonduelle 425 ml

  • 1½ litra bulionu

  • 200 g kapusty włoskiej

  • 4 ziemniaki

  • 2 ząbki czosnku

  • 2 marchewki

  • 2 łodygi selera naciowego

  • 2 kulki ziela angielskiego

  • 1 duża cebula

  • 1 liść laurowy

  • 4 łyżki oliwy z oliwek

  • Natka pietruszki

  • Sól, pieprz do smaku

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Pożywna zupa warzywno-fasolowa - Krok 1

W dużym garnku rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojone cebulę, marchew i seler, podsmażać.

2

Pożywna zupa warzywno-fasolowa - Krok 2

Dodać poszatkowaną kapustę, chwilę podsmażać, następnie zalać bulionem, wrzucić liść laurowy i ziele angielskie. Gotować około 30 minut.

3

Pożywna zupa warzywno-fasolowa - Krok 3

Dodać osączoną fasolę, pokrojone w kostkę ziemniaki i 2 rozgniecione ząbki czosnku. Gotować do miękkości ziemniaków, około 10 minut.

4

Pożywna zupa warzywno-fasolowa - Krok 4

Przyprawić solą i pieprzem do smaku, podawać z pokrojoną natką pietruszki i świeżym pieczywem.

:)

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Magda Kucharzy

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu