Pożywna zupa warzywno-fasolowa

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 puszka Białej fasoli Cannellini Bonduelle 425 ml
  • 1½ litra bulionu
  • 200 g kapusty włoskiej
  • 4 ziemniaki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 marchewki
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 kulki ziela angielskiego
  • 1 duża cebula
  • 1 liść laurowy
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • Natka pietruszki
  • Sól, pieprz do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Pożywna zupa warzywno-fasolowa - Składniki

Pożywna zupa warzywno-fasolowa - Krok 1

W dużym garnku rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojone cebulę, marchew i seler, podsmażać.

Pożywna zupa warzywno-fasolowa - Krok 2

Dodać poszatkowaną kapustę, chwilę podsmażać, następnie zalać bulionem, wrzucić liść laurowy i ziele angielskie. Gotować około 30 minut.

Pożywna zupa warzywno-fasolowa - Krok 3

Dodać osączoną fasolę, pokrojone w kostkę ziemniaki i 2 rozgniecione ząbki czosnku. Gotować do miękkości ziemniaków, około 10 minut.

Pożywna zupa warzywno-fasolowa - Krok 4

Przyprawić solą i pieprzem do smaku, podawać z pokrojoną natką pietruszki i świeżym pieczywem.

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Biała Fasola Cannellini Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Kotlety z kalafiora i groszku

Kotleciki z kalafiora i zielonego groszku

Glazurowane marchewki

Glazurowane marchewki

Makaron z pesto z rukoli z czarną fasolą

Makaron z kremowym pesto z czarną fasolą

Zobacz więcej takich przepisów