Przepis na szybki lunch – Good Lunch orkiszowy i łosoś

Good Lunch Bonduelle w pudełku lunchowym

Składniki

Do naszego przepisu potrzebne ci będą: 

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Pełne pudełka lunchowe

W pracy często czujesz głód i brak energii? Być może twój lunch nie jest odpowiednio skomponowany – brakuje w nim witamin i minerałów, węglowodanów złożonych czy białka. Zrównoważony, pełnowartościowy posiłek jest niezwykle istotny zarówno dla osób pracujących umysłowo, jak i fizycznie. Good Lunch plus łosoś zapewnią ci energię na cały dzień, wspomogą koncentrację i pamięć oraz sprawią, że przez długi czas będziesz czuć sytość. Wypróbuj nasz przepis i jedz zdrowiej!

Otwarta puszka z zielonym groszkiem nad pudełkiem lunchowym

Otwórz puszkę z groszkiem na raz Bonduelle. Umyj i pokrój rzodkiewki w półplasterki lub ćwiartki.

Ugotuj kilka różyczek brokułu w wodzie z solą. Wystarczy 3 minuty – warzywo będzie jędrne i soczyście zielone.

 Nakładanie Good Lunchu do pudełka

Do pojemnika na lunch wyłóż Good Lunch z orkiszem. Jest on od razu gotowy do jedzenia – nie musisz go gotować, ani nawet podgrzewać.

Układanie rzodkiewki

Dodaj rzodkiewkę, groszek, różyczki brokułu i pokruszonego w dłoniach wędzonego łososia.

Polewanie pudełka lunchowego jogurtem

Wymieszaj jogurt z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Przelej go do osobnego słoiczka. Polej Good Lunch oraz warzywa i rybę dopiero przed podaniem, alby zachować atrakcyjną konsystencję.

Ręka z widelcem nad pudełkiem lunchowym z Good Lunch Bonduelle

Danie możesz podgrzać w mikrofalówce lub podawać na zimno.  

•ᴗ• Good Lunch Bonduelle w pudełku lunchowym
http://Opakowanie%20gotowego%20do%20spożycia%20posiłku%20marki%20Bonduelle%20z%20mieszanką%20kaszy,%20grochu,%20fasoli,%20pomidorów,%20papryki%20i%20oliwek.

Good Lunch Kaszetka z Orkiszem

Unikalna, roślinna propozycja na zbilansowany posiłek gotowy do spożycia na zimno lub po podgrzaniu. Aż do 60% warzyw z kaszą, oliwą z oliwek i ziołami. 100% składników pochodzenia naturalnego, źródło białka i błonnika.

Orkisz – zalety i właściwości odżywcze

Ziarna orkiszu

Orkisz, znany również jako pszenica ozima, to starożytna roślina uprawna o niezwykłych właściwościach odżywczych. Jego zalety zdrowotne i wartość odżywcza sprawiają, że staje się on coraz popularniejszym składnikiem w zdrowej diecie.

Jedną z głównych zalet orkiszu jest jego wysoka zawartość białka. Jest to szczególnie ważne dla wegan i wegetarian, ale może też stanowić doskonałe źródło protein dla sportowców, pracowników fizycznych, osób na diecie ketogenicznej czy odchudzającej.

Orkisz zawiera też dużo więcej błonnika pokarmowego niż np. pszenica. Błonnik pełni istotną rolę w utrzymaniu zdrowej przemiany materii, poprawie trawienia oraz regulacji poziomu cukru we krwi. Zapewnia też długotrwałe uczucie sytości, dzięki czemu rzadziej sięgamy po przekąski między posiłkami.

Nie zapomnijmy także o dużej ilości składników mineralnych i witamin w tym cennym zbożu. Orkisz jest bogaty w żelazo, magnez, fosfor, cynk i witaminę B1. Żelazo jest niezbędne dla prawidłowej produkcji czerwonych krwinek, a magnez wpływa na pracę układu nerwowego oraz mięśni. Dodatkowo fosfor jest ważny dla zdrowych kości i zębów, a cynk wzmacnia układ odpornościowy. Witamina B1 odgrywa istotną rolę w metabolizmie węglowodanów, co przekłada się na dostarczenie organizmowi energii.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Francuskie paszteciki z warzywnym farszem na stylowej, postarzanej blasze do pieczenia, obok dekoracyjne gwiazdki.

Kieszonki z kukurydzą i tuńczykiem

Pulpety w sosie pomidorowym podane na stylowych talerzach, idealny przepis na rodzinny obiad.

Klopsiki mięsne z pieczarkowym leczo

Zapiekanka makaronowa z fasolą, kiełbasą i sosem serowym, podana w prostokątnej białej formie na rustykalnym białym tacu, obok butelka sosu.

Zapiekanka z fasolą

Zobacz więcej takich przepisów