Razowe tosty z pastą z cieciorki, jajkiem i zielonymi warzywami

Razowe tosty z pastą z cieciorki, jajkiem i zielonymi warzywami

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki Bonduelle 212 ml (2×106 ml)
  • 30 ml oliwy EV
  • 20 g ulubionych kiełków (rzodkiewki, jarmużu itp.)
  • 4-6 liści sałaty
  • 4 kromki pieczywa razowego
  • 2 jajka
  • 1 ogórek
  • 1 zielona część dymki
  • 1 limonka
  • ½ awokado (ok. 100 g)
  • ⅓ łyżeczki pieprzu cayenne
  • Sól
  • Pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Razowe tosty z pastą z cieciorki, jajkiem i zielonymi warzywami - Składniki

Razowe tosty z pastą z cieciorki, jajkiem i zielonymi warzywami - Krok 1

Jajka gotujemy na twardo, a następnie obieramy i kroimy na plasterki.

Razowe tosty z pastą z cieciorki, jajkiem i zielonymi warzywami - Krok 2

Cieciorkę przekładamy do malaksera. Dodajemy 2 łyżki oliwy, pieprz cayenne, sok i skórkę otartą z połowy limonki i miksujemy na gładką pastę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Razowe tosty z pastą z cieciorki, jajkiem i zielonymi warzywami - Krok 3

Kromki chleba opiekamy na patelni grillowej lub w tosterze.

Razowe tosty z pastą z cieciorki, jajkiem i zielonymi warzywami - Krok 4

Ogórek kroimy na plastry, awokado kroimy i skrapiamy sokiem z limonki, dymkę siekamy. Przygotowujemy kiełki i liście sałaty.

Razowe tosty z pastą z cieciorki, jajkiem i zielonymi warzywami - Krok 5

Na kromkach chleba rozsmarowujemy pastę z cieciorki, posypujemy dymką. Układamy kolejno ogórki, jajka, awokado, kiełki oraz sałatę i przykrywamy drugą kromką chleba. Przekładamy do pojemnika na lunch.

Razowe tosty z pastą z cieciorki, jajkiem i zielonymi warzywami

•ᴗ• Razowe tosty z pastą z cieciorki, jajkiem i zielonymi warzywami
http://Opakowanie%20ciecierzycy%20marki%20Bonduelle%20z%20przepisem%20na%20sałatkę.

Cieciorka Porcja Na Raz Na Twoją Sałatkę

Cieciorka Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 85 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek. Dzięki blanszowaniu na parze, a nie w wodzie, cieciorka charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zapiekane wrapy z kurczakiem i sałatą na rustykalnej drewnianej tacy obok bawełnianej serwety w kratę.

Tortilla z kurczakiem i chili sin carne

Sałatka z makaronu i kukurydzy z ziołami, podana na stół obok koszyka z pieczywem i puszki kukurydzy.

Sałatka z jajkiem i groszkiem

Domowa zupa warzywna posypana świeżą pietruszką, podana w drewnianej misce – idealna na zdrowy obiad.

Rosół na sposób azjatycki

Zobacz więcej takich przepisów