Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki Bonduelle 212 ml (2×106 ml)

  • 30 ml oliwy EV

  • 20 g ulubionych kiełków (rzodkiewki, jarmużu itp.)

  • 4-6 liści sałaty

  • 4 kromki pieczywa razowego

  • 2 jajka

  • 1 ogórek

  • 1 zielona część dymki

  • 1 limonka

  • ½ awokado (ok. 100 g)

  • ⅓ łyżeczki pieprzu cayenne

  • Sól

  • Pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Razowe tosty z pastą z cieciorki, jajkiem i zielonymi warzywami - Krok 1

Jajka gotujemy na twardo, a następnie obieramy i kroimy na plasterki.

2

Razowe tosty z pastą z cieciorki, jajkiem i zielonymi warzywami - Krok 2

Cieciorkę przekładamy do malaksera. Dodajemy 2 łyżki oliwy, pieprz cayenne, sok i skórkę otartą z połowy limonki i miksujemy na gładką pastę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

3

Razowe tosty z pastą z cieciorki, jajkiem i zielonymi warzywami - Krok 3

Kromki chleba opiekamy na patelni grillowej lub w tosterze.

4

Razowe tosty z pastą z cieciorki, jajkiem i zielonymi warzywami - Krok 4

Ogórek kroimy na plastry, awokado kroimy i skrapiamy sokiem z limonki, dymkę siekamy. Przygotowujemy kiełki i liście sałaty.

5

Razowe tosty z pastą z cieciorki, jajkiem i zielonymi warzywami - Krok 5

Na kromkach chleba rozsmarowujemy pastę z cieciorki, posypujemy dymką. Układamy kolejno ogórki, jajka, awokado, kiełki oraz sałatę i przykrywamy drugą kromką chleba. Przekładamy do pojemnika na lunch.

:)

Razowe tosty z pastą z cieciorki, jajkiem i zielonymi warzywami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu