Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 op. Zupy kremu dyniowej Bonduelle

  • 500 g mielonego mięsa wieprzowego

  • 400 g pomidorów krojonych bez pestek i skórki

  • 250 ml bulionu warzywnego

  • 50 g cebuli

  • 25 ml oliwy

  • 15 g bułki tartej

  • 2-3 ziarna ziela angielskiego

  • 2 ząbki czosnku

  • 1 jajko

  • 1 gałązka tymianku

  • 1 łyżeczka majeranku

  • Sól

  • Pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Pulpety w sosie pomidorowym z dynią - Krok 1

Mięso mielone mieszamy z bułką tartą, drobno posiekaną cebulką, jajkiem, majerankiem, solą oraz pieprzem. Dodajemy 1-2 łyżki bulionu i wyrabiamy gładką masę na pulpety.

2

Pulpety w sosie pomidorowym z dynią - Krok 2

Zwilżoną dłonią formujemy niewielkie pulpeciki.

3

Pulpety w sosie pomidorowym z dynią - Krok 3

Na oliwie podsmażamy pomidory z czosnkiem, zielem angielskim i tymiankiem. Dodajemy bulion i zagotowujemy.

4

Pulpety w sosie pomidorowym z dynią - Krok 4

Do gotującego się sosu dodajemy zupę dyniową Bonduelle i doprowadzamy do wrzenia.

5

Pulpety w sosie pomidorowym z dynią - Krok 5

Na gotujący się sos wykładamy pulpety i gotujemy pod przykryciem około 10-12 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy z makaronem lub pieczywem.

:)

Pulpety w sosie pomidorowym z dynią

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Marchewka ma już ponad kilka tysięcy lat. Jej ojczyzną są najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wyglądała i smakowała zupełnie inaczej. W starożytności można było spróbować białej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomarańczową, popularną dzisiaj odmianę. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu