Your browser does not support JavaScript!

Pulpety w sosie pomidorowym z dynią

Składniki

  • 1 op. Zupy kremu dyniowej Bonduelle
  • 500 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 400 g pomidorów krojonych bez pestek i skórki
  • 250 ml bulionu warzywnego
  • 50 g cebuli
  • 25 ml oliwy
  • 15 g bułki tartej
  • 2-3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 1 gałązka tymianku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • Sól
  • Pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Pulpety w sosie pomidorowym z dynią - Krok 1

Mięso mielone mieszamy z bułką tartą, drobno posiekaną cebulką, jajkiem, majerankiem, solą oraz pieprzem. Dodajemy 1-2 łyżki bulionu i wyrabiamy gładką masę na pulpety.

2.

Pulpety w sosie pomidorowym z dynią - Krok 2

Zwilżoną dłonią formujemy niewielkie pulpeciki.

3.

Pulpety w sosie pomidorowym z dynią - Krok 3

Na oliwie podsmażamy pomidory z czosnkiem, zielem angielskim i tymiankiem. Dodajemy bulion i zagotowujemy.

4.

Pulpety w sosie pomidorowym z dynią - Krok 4

Do gotującego się sosu dodajemy zupę dyniową Bonduelle i doprowadzamy do wrzenia.

5.

Pulpety w sosie pomidorowym z dynią - Krok 5

Na gotujący się sos wykładamy pulpety i gotujemy pod przykryciem około 10-12 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy z makaronem lub pieczywem.

Smacznego!

Pulpety w sosie pomidorowym z dynią

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.