
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 1 godz.
- łatwe
Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie do miękkości. Rozgniatamy na purée. Dodajemy masło, mleko i gałkę muszkatołową.
Na rozgrzanym oleju szklimy posiekane cebule i czosnek. Podsmażamy wołowinę. Dodajemy tymianek i przecier pomidorowy oraz opcjonalnie sos worcestershire.
Na patelnię dodajemy French mix „Już Przygotowane Na Parze”. Smażymy 3-4 minuty. Przekładamy zawartość do naczynia żaroodpornego.
W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę ziemniaków. Pieczemy pod przykryciem przez 30 minut w 180°C. Ściągamy pokrywkę i pieczemy jeszcze 10 minut.
Marchewka ma już ponad kilka tysięcy lat. Jej ojczyzną są najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wyglądała i smakowała zupełnie inaczej. W starożytności można było spróbować białej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomarańczową, popularną dzisiaj odmianę. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej