Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 opakowanie French mix „Już Przygotowane Na Parze” Bonduelle

  • 500 g mielonej wołowiny

  • 2 cebule

  • 2 ząbki czosnku

  • 1 kg ziemniaków

  • 4 łyżki mleka

  • 3 łyżki przecieru pomidorowego

  • 2 łyżki masła

  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej

  • 1 łyżeczka suszonego tymianku

  • 1 łyżeczka sosu worcestershire (opcjonalnie)

  • Olej

  • Sól

  • Pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Zapiekanka pasterska - Krok 1

Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie do miękkości. Rozgniatamy na purée. Dodajemy masło, mleko i gałkę muszkatołową.

2

Zapiekanka pasterska - Krok 2

Na rozgrzanym oleju szklimy posiekane cebule i czosnek. Podsmażamy wołowinę. Dodajemy tymianek i przecier pomidorowy oraz opcjonalnie sos worcestershire.

3

Zapiekanka pasterska - Krok 3

Na patelnię dodajemy French mix „Już Przygotowane Na Parze”. Smażymy 3-4 minuty. Przekładamy zawartość do naczynia żaroodpornego.

4

Zapiekanka pasterska - Krok 4

W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę ziemniaków. Pieczemy pod przykryciem przez 30 minut w 180°C. Ściągamy pokrywkę i pieczemy jeszcze 10 minut.

:)

Zapiekanka pasterska

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Monika Rosa

Czy wiesz, że...

Marchewka ma już ponad kilka tysięcy lat. Jej ojczyzną są najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wyglądała i smakowała zupełnie inaczej. W starożytności można było spróbować białej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomarańczową, popularną dzisiaj odmianę. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu