Zapiekanka pasterska

Zapiekanka pasterska

Składniki

  • 1 opakowanie French mix „Już Przygotowane Na Parze” Bonduelle
  • 500 g mielonej wołowiny
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kg ziemniaków
  • 4 łyżki mleka
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka sosu worcestershire (opcjonalnie)
  • Olej
  • Sól
  • Pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zapiekanka pasterska - Składniki

Zapiekanka pasterska - Krok 1

Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie do miękkości. Rozgniatamy na purée. Dodajemy masło, mleko i gałkę muszkatołową.

Zapiekanka pasterska - Krok 2

Na rozgrzanym oleju szklimy posiekane cebule i czosnek. Podsmażamy wołowinę. Dodajemy tymianek i przecier pomidorowy oraz opcjonalnie sos worcestershire.

Zapiekanka pasterska - Krok 3

Na patelnię dodajemy French mix „Już Przygotowane Na Parze”. Smażymy 3-4 minuty. Przekładamy zawartość do naczynia żaroodpornego.

Zapiekanka pasterska - Krok 4

W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę ziemniaków. Pieczemy pod przykryciem przez 30 minut w 180°C. Ściągamy pokrywkę i pieczemy jeszcze 10 minut.

Zapiekanka pasterska

•ᴗ• Zapiekanka pasterska

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pierogi z kapustą, grzybami i fasolą cannellini

Pierogi z kapustą, grzybami i fasolą cannellini

Biała kiełbasa z sałatką fasolową na ciepło

Biała kiełbasa z sałatką fasolową na ciepło

Krem z buraków i wiśni z fetą

Krem z buraków i wiśni z fetą

Zobacz więcej takich przepisów