Your browser does not support JavaScript! Śledzie w sosie musztardowym z kukurydzą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)


Przygotowanie

1

Śledzie w sosie musztardowym z kukurydzą - Krok 1

Śledzie umieszczamy w misce, zalewamy zimną wodą. Moczymy przez około 2 godziny, po 1 godzinie zmieniając wodę.

2

Śledzie w sosie musztardowym z kukurydzą - Krok 2

Filety osuszamy, kroimy w kawałki.

3

Śledzie w sosie musztardowym z kukurydzą - Krok 3

W misce łączymy śmietanę, majonez, musztardę i miód. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem.

4

Śledzie w sosie musztardowym z kukurydzą - Krok 4

Kawałki śledzia zalewamy sosem, dodajemy osączoną kukurydzę. Mieszamy. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki.

:)

Śledzie w sosie musztardowym z kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu