
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Mleko, mąkę, jajko, proszek do pieczenia oraz osączoną z zalewy kukurydzę mieszamy w misce. Dodajemy 1/2 łyżeczki soli i pieprz do smaku.
Awokado obieramy i rozgniatamy widelcem. Dodajemy połowę soku z cytryny, oliwę oraz posiekaną kolendrę, niewielką ilość soli i pieprzu. Mieszamy.
Czerwoną cebulę kroimy w cienkie piórka. Lekko solimy i skrapiamy pozostałym sokiem z cytryny.
Na rozgrzanym oleju smażymy niewielkie racuszki na złoty kolor z obu stron. Podajemy z guacamole i czerwoną cebulką.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej