Racuszki kukurydziane z guacamole i czerwoną cebulą

Racuszki kukurydziane z guacamole i czerwoną cebulą

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 425 ml
  • 1 jajko
  • ½ czerwonej cebuli (ok. 60 g)
  • 150 g awokado
  • 120 g mąki pszennej
  • 150 ml mleka
  • 150 ml oleju rzepakowego do smażenia
  • 25 ml oliwy EV
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 mały pęczek świeżej kolendry
  • Sok z 1/2 cytryny
  • Sól, pieprz do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Racuszki kukurydziane z guacamole i czerwoną cebulą - Składniki

Racuszki kukurydziane z guacamole i czerwoną cebulą - Krok 1

Mleko, mąkę, jajko, proszek do pieczenia oraz osączoną z zalewy kukurydzę mieszamy w misce. Dodajemy 1/2 łyżeczki soli i pieprz do smaku.

Racuszki kukurydziane z guacamole i czerwoną cebulą - Krok 2

Awokado obieramy i rozgniatamy widelcem. Dodajemy połowę soku z cytryny, oliwę oraz posiekaną kolendrę, niewielką ilość soli i pieprzu. Mieszamy.

Racuszki kukurydziane z guacamole i czerwoną cebulą - Krok 3

Czerwoną cebulę kroimy w cienkie piórka. Lekko solimy i skrapiamy pozostałym sokiem z cytryny.

Racuszki kukurydziane z guacamole i czerwoną cebulą - Krok 4

Na rozgrzanym oleju smażymy niewielkie racuszki na złoty kolor z obu stron. Podajemy z guacamole i czerwoną cebulką.

Racuszki kukurydziane z guacamole i czerwoną cebulą

•ᴗ• Racuszki kukurydziane z guacamole i czerwoną cebulą
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Kukurydza Złocista Bez Pozostałości Pestycydów

Kukurydza Złocista Bonduelle to naturalnie słodka (bez dodatku cukru) kukurydza o chrupiących, soczystych ziarnach w intensywnym żółtym kolorze. Kukurydza Bonduelle to idealny dodatek do zielonej sałaty, faszerowanej papryki, kuchni meksykańskiej czy zup, ale świetnie smakuje też sama, najlepiej z masłem i solą na ciepło.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Pasta z białej fasoli i orzechów włoskich

Kotleciki z kaszy i marchewki

Kotleciki z kaszy i marchewki

Klasyczny burger wołowy z kozim serem i buraczkami

Klasyczny burger wołowy z kozim serem i buraczkami

Zobacz więcej takich przepisów