Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 425 ml

  • 1 jajko

  • ½ czerwonej cebuli (ok. 60 g)

  • 150 g awokado

  • 120 g mąki pszennej

  • 150 ml mleka

  • 150 ml oleju rzepakowego do smażenia

  • 25 ml oliwy EV

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • 1 mały pęczek świeżej kolendry

  • Sok z 1/2 cytryny

  • Sól, pieprz do smaku

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Racuszki kukurydziane z guacamole i czerwoną cebulą - Krok 1

Mleko, mąkę, jajko, proszek do pieczenia oraz osączoną z zalewy kukurydzę mieszamy w misce. Dodajemy 1/2 łyżeczki soli i pieprz do smaku.

2

Racuszki kukurydziane z guacamole i czerwoną cebulą - Krok 2

Awokado obieramy i rozgniatamy widelcem. Dodajemy połowę soku z cytryny, oliwę oraz posiekaną kolendrę, niewielką ilość soli i pieprzu. Mieszamy.

3

Racuszki kukurydziane z guacamole i czerwoną cebulą - Krok 3

Czerwoną cebulę kroimy w cienkie piórka. Lekko solimy i skrapiamy pozostałym sokiem z cytryny.

4

Racuszki kukurydziane z guacamole i czerwoną cebulą - Krok 4

Na rozgrzanym oleju smażymy niewielkie racuszki na złoty kolor z obu stron. Podajemy z guacamole i czerwoną cebulką.

:)

Racuszki kukurydziane z guacamole i czerwoną cebulą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu