Składniki

  • 1 op. Warzywnego risotto z patelni Bonduelle
  • 100 g sera typu parmezan lub grana padano
  • 60 ml śmietanki kremówki
  • 50 g suszonych pomidorów
  • 20 ml oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól i pieprz do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Risotto z warzywami - Składniki

Risotto z warzywami - Krok 1

Drobno posiekany czosnek szklimy na oliwie.

Risotto z warzywami - Krok 2

Wsypujemy warzywne risotto na patelnię i smażymy około 6 minut, od czasu do czasu mieszając.

Risotto z warzywami - Krok 3

Dodajemy pokrojone suszone pomidory. Mieszamy.

Risotto z warzywami - Krok 4

Dodajemy drobno starty ser i śmietankę. Mieszamy dokładnie i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Risotto z warzywami

•ᴗ• Risotto z warzywami
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Warzywne Risotto z patelni

Warzywne risotto z patelni to aż 70% najlepszych warzyw! Całkowicie roślinna kompozycja cukinii, pora, soczewicy, cebulki oraz białego ryżu zaskakuje smakiem i bogactwem warzyw. Warzywne risotto z patelni można podawać jako samodzielne danie roślinne, dodatek do sycących zapiekanek lub urozmaicenie posiłku z mięsem lub rybą. Wystarczy 6 minut na patelni, odrobina masła lub oleju, dodatek ulubionych przypraw lub sera i gotowe!

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pikantny chlebek kukurydziany z mieszanką meksykańską

Pikantny chlebek kukurydziany z mieszanką meksykańską

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Pieczone bataty nadziewane cieciorką ze szpinakiem i fetą

Kaszotto z buraczkami, groszkiem i kozim serem

Kaszotto z buraczkami, groszkiem i kozim serem

Zobacz więcej takich przepisów