Roladki z polędwiczki wieprzowej w sosie chrzanowym

Roladki z polędwiczki wieprzowej w sosie chrzanowym

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 340 g
  • 600 g polędwiczki wieprzowej
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 150 g jasnej części pora
  • 150 g startego żółtego sera
  • 150 g chrzanu
  • 100 g bułki tartej
  • 60 g mąki pszennej
  • 50 g masła
  • 1 jajko
  • Sól i pieprz
  • 50 ml oliwy lub oleju

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Roladki z polędwiczki wieprzowej w sosie chrzanowym - Składniki

Roladki z polędwiczki wieprzowej w sosie chrzanowym - Krok 1

30 g masła roztapiamy w rondelku. Dodajemy 25 g mąki pszennej i lekko przesmażamy. Dolewamy bulion, energicznie mieszając, by nie powstały grudki. Zaprawiamy chrzanem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy na wolnym ogniu 10 minut i zestawiamy z ognia.

Roladki z polędwiczki wieprzowej w sosie chrzanowym - Krok 2

Na 20 g masła szklimy pora pokrojonego w talarki. Dodajemy kukurydzę i doprawiamy solą i pieprzem.

Roladki z polędwiczki wieprzowej w sosie chrzanowym - Krok 3

Mięso kroimy na mniejsze kawałki. Rozcinamy wzdłuż na pół i rozbijamy tłuczkiem. Układamy farsz z pora, kukurydzę i posypujemy serem.

Roladki z polędwiczki wieprzowej w sosie chrzanowym - Krok 4

Mięso rolujemy.

Roladki z polędwiczki wieprzowej w sosie chrzanowym - Krok 5

Roladki panierujemy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Obsmażamy na oliwie, a następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180℃ na 15-20 minut. Podajemy z sosem chrzanowym i ziemniakami.

Roladki z polędwiczki wieprzowej w sosie chrzanowym

•ᴗ• Roladki z polędwiczki wieprzowej w sosie chrzanowym
http://Puszka%20konserwowej%20kukurydzy%20złocistej%20marki%20Bonduelle,%20bez%20dodatku%20cukru%20i%20GMO.

Kukurydza Złocista Bez Pozostałości Pestycydów

Kukurydza Złocista Bonduelle to naturalnie słodka (bez dodatku cukru) kukurydza o chrupiących, soczystych ziarnach w intensywnym żółtym kolorze. Kukurydza Bonduelle to idealny dodatek do zielonej sałaty, faszerowanej papryki, kuchni meksykańskiej czy zup, ale świetnie smakuje też sama, najlepiej z masłem i solą na ciepło.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Szklanki z warstwową sałatką – idealne na elegancki lunch lub lekką kolację.

Warstwowa sałatka z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek z awokado

Sałatka śledziowa z groszkiem

Śledzie po chłopsku

Tartaletki z buraczkami, kozim serem, żurawiną i bekonem

Tartaletki z buraczkami, kozim serem, żurawiną i bekonem

Zobacz więcej takich przepisów