30 g masła roztapiamy w rondelku. Dodajemy 25 g mąki pszennej i lekko przesmażamy. Dolewamy bulion, energicznie mieszając, by nie powstały grudki. Zaprawiamy chrzanem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy na wolnym ogniu 10 minut i zestawiamy z ognia.
Na 20 g masła szklimy pora pokrojonego w talarki. Dodajemy kukurydzę i doprawiamy solą i pieprzem.
Mięso kroimy na mniejsze kawałki. Rozcinamy wzdłuż na pół i rozbijamy tłuczkiem. Układamy farsz z pora, kukurydzę i posypujemy serem.
Mięso rolujemy.
Roladki panierujemy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Obsmażamy na oliwie, a następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180℃ na 15-20 minut. Podajemy z sosem chrzanowym i ziemniakami.
Napisz komentarz