Your browser does not support JavaScript! Tartinki z pastą z buraka i gorgonzoli - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Podobnie jak jego kuzynka botwina, wszystkie znane odmiany buraka pochodzą od buraka dziekiego, który do dzisiaj rośnie przy wybrzeżach Oceanu Atlantyckiego i Morza Śródziemnego, a także w rejonach Morze Kaspijskiego i Czarnego. Pierwsze wzmianki o buraku pojawiają się już w VII wieku p.n.e. w pismach z Babilonii. Kolejne uprawy buraka pojawiały się w Grecji i starożytnym Rzymie. (więcej)


Przygotowanie

1

Tartinki z pastą z buraka i gorgonzoli - Krok 1

Chleb dzielimy na mniejsze kawałki przy pomocy noża lub foremki do ciastek.

2

Tartinki z pastą z buraka i gorgonzoli - Krok 2

Jajka gotujemy na twardo, kroimy w plasterki.

3

Tartinki z pastą z buraka i gorgonzoli - Krok 3

¾ puszki buraczków blendujemy na gładką pastę z dodatkiem jogurtu i sera. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

:)

Tartinki z pastą z buraka i gorgonzoli

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu