
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Wyjąć kukurydzę z puszki i osączyć na sicie.
Osuszyć papierowym ręcznikiem krążki ananasa i pokroić na kawałki. Jasną część pora przeciąć wzdłuż i pokroić w półplasterki.
Przełożyć do miski osączoną kukurydzę oraz pokrojony ananas z porem. Dodać majonez. Przyprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Wymieszać.
Kłaść porcję przygotowanego farszu na plastry szynki i zwijać w roladki.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej