
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Awokado kroimy na pół, usuwamy pestki i część miąższu, by powiększyć wgłębienia.
Awokado wypełniamy jajkami i oprószamy solą i pieprzem.
Kukurydzę przesmażamy na maśle. Doprawiamy chili i opcjonalnie solą. Skrapiamy sokiem z cytryny.
Awokado pieczemy ok. 15 minut w 180℃ lub do ścięcia się białek.
Upieczone awokado podajemy z kukurydzą i koperkiem.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej