
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 45 min.
- łatwe
Serek dzielimy na 3 części. Pierwszą część doprawiamy curry i solą do smaku.
Drugą porcję serka mieszamy z koncentratem pomidorowym, a pieczarki drobno siekamy. Doprawiamy do smaku.
Trzecią część serka miksujemy z połową groszku i ziołami. Doprawiamy do smaku.
Tortille smarujemy przygotowanymi pastami i posypujemy kukurydzą (serek z curry), groszkiem (serek ziołowy) i posiekanymi pieczarkami (serek pomidorowy). Na każdej tortilli układamy szynkę.
Tortille rolujemy ściśle i chwilę schładzamy. Przed podaniem kroimy na 2-3-cm plasterki.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasz Groszek Tradycyjny jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej