Spaghetti z soczewicą

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Spaghetti z soczewicą - Składniki

Spaghetti z soczewicą - Krok 1

Cebulę i czosnek drobno siekamy. Seler i marchewkę obieramy. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, seler kroimy w drobną kostkę.

Spaghetti z soczewicą - Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek, smażymy przez 3-4 minuty. Dodajemy marchewkę i seler, smażymy dalej przez 5 minut.

Spaghetti z soczewicą - Krok 3

Wlewamy przecier pomidorowy, mieszamy. Patelnię przykrywamy. Gotujemy przez około 15 minut, aż warzywa będą miękkie. Jeśli sos zrobi się zbyt gęsty, dolewamy trochę wody na patelnię.

Spaghetti z soczewicą - Krok 4

Kiedy sos się gotuje, wstawiamy do gotowania makaron.

Spaghetti z soczewicą - Krok 5

Pod koniec do sosu dodajemy soczewicę, listki bazylii, doprawiamy sos solą oraz pieprzem. Dokładamy odcedzony makaron, mieszamy i nakładamy na talerze.

Spaghetti z soczewicą

•ᴗ• Spaghetti z soczewicą
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Soczewica Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Soczewica „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik dań z mięsem, dań kuchni indyjskiej, bliskowschodniej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Najlepsza fasolka po bretońsku z boczkiem

Grillowana karkówka z salsą z czarną fasolą

Grillowana karkówka z salsą z czarną fasolą

Fasolka szparagowa z bułką tartą i masłem

Fasolka szparagowa z bułką tartą i masłem

Zobacz więcej takich przepisów