Your browser does not support JavaScript!

Barszcz ukraiński tradycyjny

Składniki

  • 1 puszka Białej fasoli Cannellini „Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 600 g mięsa wieprzowego (łopatka, żeberka)
  • 600 g buraków
  • 250 g ziemniaków
  • 200 g białej kapusty
  • 150 g pomidorów
  • 120 g marchewki
  • 100 g korzenia selera
  • 70 g pora
  • 20 ml octu
  • 4-5 ziaren ziela angielskiego
  • 3-4 liście laurowe
  • 2-3 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki majeranku
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Barszcz ukraiński tradycyjny - Krok 1

Mięso kroimy na mniejsze kawałki i zalewamy 1,5 l zimnej wody, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy na niewielkim ogniu 30 minut od momentu zagotowania.

2.

Barszcz ukraiński tradycyjny - Krok 2

Wszystkie warzywa kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce i dodajemy do gotującego się mięsa. Gotujemy warzywa około 30-40 minut – do miękkości.

3.

Barszcz ukraiński tradycyjny - Krok 3

Do zupy dodajemy starty na tarce do jarzyn pomidor i przeciśnięty przez praskę czosnek. Ponownie doprowadzamy do wrzenia.

4.

Barszcz ukraiński tradycyjny - Krok 4

Na koniec gotowania dodajemy do zupy fasolę razem z zalewą, ocet i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Gotujemy jeszcze 5 minut i podajemy razem z mięsem.

Smacznego!

Barszcz ukraiński tradycyjny

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.