Your browser does not support JavaScript! Ryż z cukinią i czerwoną fasolą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Ryż z cukinią i czerwoną fasolą - Krok 1

Gotujemy ryż pod przykryciem w proporcjach 1 szklanka ryżu 2 szklanki osolonej wody.

2

Ryż z cukinią i czerwoną fasolą - Krok 2

Cukinię myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.

3

Ryż z cukinią i czerwoną fasolą - Krok 3

Siekamy bazylię i kolendrę.

4

Ryż z cukinią i czerwoną fasolą - Krok 4

Do ugotowanego ryżu dodajemy osączoną fasolę, kukurydzę, startą cukinię, masło i posiekane zioła, mieszamy całość, podajemy na ciepło.

:)

Ryż z cukinią i czerwoną fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Petryna

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu