
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Gotujemy ryż pod przykryciem w proporcjach 1 szklanka ryżu 2 szklanki osolonej wody.
Cukinię myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Siekamy bazylię i kolendrę.
Do ugotowanego ryżu dodajemy osączoną fasolę, kukurydzę, startą cukinię, masło i posiekane zioła, mieszamy całość, podajemy na ciepło.
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej