
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy drobno pokrojone szalotki. Gdy cebula się zeszkli, powoli wlewamy lekko roztrzepane, posolone jajka.
Po minucie dodajemy ryż, odsączoną kukurydzę i groszek oraz sos sojowy. Mieszamy do momentu, aż jajka się zetną.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej