Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Sajgonki warzywne - Krok 1

Paprykę i ogórek kroimy w wąskie paski. Dokładnie płuczemy kiełki. Siekamy pietruszkę. Mix warzyw wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy 5 minut.

2

Sajgonki warzywne - Krok 2

Papier ryżowy moczymy w wodzie. Uważamy, aby się nie posklejał. Na namoczonym papierze układamy warzywa.

3

Sajgonki warzywne - Krok 3

Zawijamy papier ryżowy tak, aby zakrył warzywa. Następnie górną i dolną krawędź zaginamy do środka, a potem rolujemy do końca. Podajemy przekrojone na pół z sosem sojowym.

:)

Sajgonki warzywne

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Alicja Dziurosz

Czy wiesz, że...

Marchewka ma już ponad kilka tysięcy lat. Jej ojczyzną są najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wyglądała i smakowała zupełnie inaczej. W starożytności można było spróbować białej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomarańczową, popularną dzisiaj odmianę. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu