
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- średnie
Obieramy i ścieramy na tarce marchewki. Cebulę siekamy. Warzywa podsmażamy na oleju.
Wypłukaną cieciorkę blendujemy na gładką masę z podsmażoną marchewką, ziarnami kolendry, kurkumą i imbirem, odrobiną soli i pieprzu.
Do masy dodajemy jajko, bułkę tartą i siemię lniane.
Formujemy kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy w bułce z dodatkiem majonezu, czerwonej cebuli, pomidora i sałaty.
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej
czy farsz można mrozić?
Najbezpieczniej będzie zamrozić farsz bez jajka, a jajko dodać po rozmrożeniu 🙂 Pozdrawiamy serdecznie!