
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Kiełbasę, ser i korniszony kroimy w cienkie paseczki.
Musztardę mieszamy z octem, oliwą, solą i pieprzem do uzyskania jednolitego sosu. Jeśli jest zbyt gęsty, dolewamy 1-2 łyżki zimnej wody.
Przygotowanym sosem polewamy pokrojone składniki. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, a paprykę w paski.
Do wcześniej przygotowanych składników dodajemy cebulę, paprykę, osączoną z zalewy i opłukaną fasolę oraz natkę pietruszki. Mieszamy i serwujemy.
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej