Your browser does not support JavaScript!

Sałatka bawarska z papryką i czerwoną fasolą

Składniki

  • Czerwona fasola Bonduelle Porcja na Raz (2×106 ml)
  • 250 g korniszonów
  • 200 g kiełbasy szynkowej
  • 150 g żółtego sera
  • 120 g czerwonej papryki
  • 50 g cebuli
  • 50 ml średnio pikantnej musztardy
  • 50 ml oliwy EV
  • 35 ml octu z białego wina
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Kiełbasę, ser i korniszony kroimy w cienkie paseczki.

2.

Sałatka bawarska z papryką i czerwoną fasolą - Krok 2

Musztardę mieszamy z octem, oliwą, solą i pieprzem do uzyskania jednolitego sosu. Jeśli jest zbyt gęsty, dolewamy 1-2 łyżki zimnej wody.

3.

Sałatka bawarska z papryką i czerwoną fasolą - Krok 3

Przygotowanym sosem polewamy pokrojone składniki. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut.

4.

Sałatka bawarska z papryką i czerwoną fasolą - Krok 4

Cebulę kroimy w drobną kostkę, a paprykę w paski.

5.

Sałatka bawarska z papryką i czerwoną fasolą - Krok 5

Do wcześniej przygotowanych składników dodajemy cebulę, paprykę, osączoną z zalewy i opłukaną fasolę oraz natkę pietruszki. Mieszamy i serwujemy.

Smacznego!

Sałatka bawarska z papryką i czerwoną fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.