Your browser does not support JavaScript! Sałatka fasolowa ze szpinakiem i awokado - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Sałatka fasolowa ze szpinakiem i awokado - Krok 1

Opłukać i osuszyć w wirówce do sałaty szpinak i sałatę.

2

Sałatka fasolowa ze szpinakiem i awokado - Krok 2

Przekroić na pół pomidorki koktajlowe, a kulki mozzarelli na cztery części. Pokroić awokado na plasterki.

3

Sałatka fasolowa ze szpinakiem i awokado - Krok 3

Wymieszać sok z cytryny z oliwą. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

4

Sałatka fasolowa ze szpinakiem i awokado - Krok 4

Na talerzu rozłożyć szpinak i sałatę. Dodać pokrojone awokado, pomidorki koktajlowe i mozzarellę. Posypać czerwoną fasolą i polać przygotowanym dressingiem.

:)

Sałatka fasolowa ze szpinakiem i awokado

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Warzecha

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu