Your browser does not support JavaScript! Sałatka ziemniaczana z fasolą i pstrągiem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Sałatka ziemniaczana z fasolą i pstrągiem - Krok 1

Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i studzimy.

2

Sałatka ziemniaczana z fasolą i pstrągiem - Krok 2

Cebulę i koperek drobno siekamy. Ogórek kroimy w kosteczkę. Pstrąga dzielimy na mniejsze kawałki.

3

Sałatka ziemniaczana z fasolą i pstrągiem - Krok 3

Łączymy oliwę, sok z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem.

4

Sałatka ziemniaczana z fasolą i pstrągiem - Krok 4

W misce umieszczamy ziemniaki, pstrąga, cebulę, koperek, ogórek kiszony, fasolę. Polewamy dressingiem, mieszamy. Sałatkę warto odstawić w chłodne miejsce na pół godziny przed spożyciem.

:)

Sałatka ziemniaczana z fasolą i pstrągiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu