Your browser does not support JavaScript!

Sałatka z kuskusu perłowego, pieczonej dyni i czerwonej fasoli

Składniki

  • Czerwona fasola Bonduelle Porcja na raz (2 x 106 ml)
  • 200 g dyni hokkaido
  • 80 g czerwonej kapusty
  • 3 gałązki natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka płynnego miodu
  • 1 łyżeczka listków tymianku
  • 1 łyżeczka oleju
  • ½ szklanki kuskusu perłowego
  • Sól i pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Sałatka z kuskusu perłowego, pieczonej dyni i czerwonej fasoli - Krok 1

Kuskus przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.

2.

Sałatka z kuskusu perłowego, pieczonej dyni i czerwonej fasoli - Krok 2

Dynię obieramy, kroimy w niedużą kostkę, kapustę drobno szatkujemy. Kapustę oprószamy delikatnie solą i ugniatamy w dłoni, by zmiękła.

3.

Sałatka z kuskusu perłowego, pieczonej dyni i czerwonej fasoli - Krok 3

Dynię umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy olejem, doprawiamy solą. Pieczemy w temp. 200℃ przez około 20-30 minut do miękkości.

4.

Sałatka z kuskusu perłowego, pieczonej dyni i czerwonej fasoli - Krok 4

W miseczce łączymy oliwę, musztardę, miód, sok z cytryny, tymianek, posiekaną natkę, sól oraz pieprz.

5.

Sałatka z kuskusu perłowego, pieczonej dyni i czerwonej fasoli - Krok 5

W dużej misce umieszczamy kuskus, dynię, kapustę, osączoną fasolę oraz dressing. Mieszamy.

Smacznego!

Sałatka z kuskusu perłowego, pieczonej dyni i czerwonej fasoli

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.