Your browser does not support JavaScript! Sałatka ryżowa z papryką i czerwoną fasolą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Sałatka ryżowa z papryką i czerwoną fasolą - Krok 1

Ryż przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie studzimy.

2

Sałatka ryżowa z papryką i czerwoną fasolą - Krok 2

Salami kroimy w paseczki, paprykę, szczypiorek i cebulkę drobno siekamy.

3

Sałatka ryżowa z papryką i czerwoną fasolą - Krok 3

Przygotowujemy dressing: 2 łyżki oliwy łączymy łyżeczką z sokiem z cytryny i musztardą. Doprawiamy solą i pieprzem.

4

Sałatka ryżowa z papryką i czerwoną fasolą - Krok 4

W misce umieszczamy ugotowany ryż, osączoną fasolę, kukurydzę, czerwoną cebulę, paprykę, salami, szczypiorek. Dodajemy dressing musztardowy, mieszamy. Przed podaniem sałatkę chłodzimy w lodówce 30 minut.

:)

Sałatka ryżowa z papryką i czerwoną fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu