2 jajka, mąkę, mleko, szczyptę soli oraz łyżkę oliwy dokładnie mieszamy lub ubijamy mikserem na ciasto o gęstości śmietany. Odstawiamy na 10 minut, a następnie smażymy cienkie naleśniki na patelni z nieprzywieralną powłoką.
Kurczaka gotujemy w niewielkiej ilości osolonej wody z gałązką natki pietruszki, oraz szczyptą oregano około 10 minut. Gdy mięso jest ugotowane, kroimy je drobno.
Na połowie oliwy przesmażamy posiekaną cebulę z połową posiekanego czosnku. Gdy zmiękną dodajemy drobno pokrojone mięso i mieszankę Mexico Bonduelle. Podlewamy niewielką ilością wywaru, w którym gotował się kurczak. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz kminem rzymskim i płatkami chili.
Na pozostałej oliwie przesmażamy pomidory z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Gdy odparują, doprawiamy oregano, solą i pieprzem do smaku.
Na każdym naleśniku układamy po porcji gorącego farszu z kurczakiem. Posypujemy startym serem i składamy lub rolujemy. Podajemy z pomidorami i natką pietruszki.
Napisz komentarz