Your browser does not support JavaScript! Sałatka z awokado, mango i czarną fasolą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Sałatka z awokado, mango i czarną fasolą - Krok 1

Ryż gotujemy al dente w lekko osolonym wrzątku.

2

Sałatka z awokado, mango i czarną fasolą - Krok 2

Cebulę kroimy w piórka, mango i awokado obieramy i kroimy w kostkę. Czarną fasolę osączamy i płuczemy na sicie.

3

Sałatka z awokado, mango i czarną fasolą - Krok 3

Oliwę mieszamy z sokiem wyciśniętym z cytryny, solą i pieprzem do uzyskania jednolitej emulsji. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

4

Sałatka z awokado, mango i czarną fasolą - Krok 4

Ryż mieszamy z mango i awokado. Polewamy przygotowanym sosem i mieszamy. Na dnie salaterki układamy porwane liście sałaty, a na nich sałatkę. Posypujemy piórkami cebuli.

:)

Sałatka z awokado, mango i czarną fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu