Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Sałatka z batatami - Składniki

Sałatka z batatami - Krok 1

Cebulkę kroimy w piórka. Pomidorki myjemy, kroimy na pół.

Sałatka z batatami - Krok 2

Batat obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Doprawiamy solą, polewamy 2-3 łyżeczkami oleju, mieszamy. Pieczemy w temp. 200°C przez 20-30 minut. W trakcie kilka razy mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia.

Sałatka z batatami - Krok 3

Odmierzamy 3 łyżki oliwy, 1 łyżkę soku z cytryny. Dodajemy oregano, sól, pieprz. Mieszamy łyżeczką do połączenia.

Sałatka z batatami

Do sałaty dodajemy upieczone bataty, osączoną ciecierzycę, soczewicę, posiekaną cebulkę, pokruszony ser feta. Polewamy dressingiem, delikatnie mieszamy. Nakładamy na talerze i podajemy.

Sałatka z batatami

•ᴗ• Sałatka z batatami
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20soczewicy%20marki%20Bonduelle.

Soczewica Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Soczewica „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik dań z mięsem, dań kuchni indyjskiej, bliskowschodniej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Tabbouleh z ciecierzycą w szklanym słoiczku, ozdobione miętą – idealna propozycja na zdrowy i orzeźwiający lunch.

Sałatka tabuleh z cieciorką

Minigrzanki z pastą serowo-groszkową i szparagami

Minigrzanki z pastą serowo-groszkową i szparagami

Mini pizze z ciasta francuskiego z pesto, mozzarellą i świeżą bazylią – idealne na przekąskę!

Mini pizzerki z cieciorką

Zobacz więcej takich przepisów