
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 45 min.
- średnie
Ziemniaczki dokładnie myjemy, kroimy na pół. Stronę ze skórką gęsto nacinamy w poprzek.
Ziemniaczki skrapiamy oliwą, posypujemy tymiankiem, solą, pieprzem i drobno posiekanym czosnkiem. Wsadzamy do pieca rozgrzanego do 180°C na ok. 35 minut.
Odsączamy cieciorkę. Cebulę kroimy w piórka, rzodkiewki w plasterki. Siekamy koperek.
Na talerzu układamy upieczone ziemniaki, dodajemy rzodkiewkę, cebulę oraz cieciorkę. Na wierzch kruszymy fetę.
Sałatkę skrapiamy oliwą i posypujemy posiekanym koperkiem.
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej