Pasta z groszku i sera feta to doskonała propozycja na zdrową, lekką i smaczną przekąskę. Aromatyczny czosnek, ostra papryczka i świeży tymianek nadają jej wyjątkowy charakter, a całość idealnie komponuje się z chrupiącym pieczywem.
Lubisz klasyczne smaki? Zobacz przepis na smalec z fasoli! >>>
Jak zrobić pastę z zielonego groszku z fetą? Przepis na pastę z groszku do kanapek… i nie tylko
Aby nadać paście bardziej wyrazisty smak, można dodać kilka listków świeżej mięty, która wspaniale podkreśli smak groszku. Warto wypróbować również dodatek skórki z cytryny, która wzbogaci pastę o cytrusowy aromat, świetnie komponujący się z fetą.
Pasta z zielonego groszku i fety to bogactwo roślinnego białka, błonnika oraz witamin, takich jak witamina C i K. Ser feta dostarcza również wapnia, który jest niezbędny dla zdrowia kości. To idealna propozycja dla osób szukających lekkiej przekąski pełnej smaku.
Chcesz spróbować czegoś innego? Zobacz przepis na pastę z cieciorki! >>>
Napisz komentarz