Your browser does not support JavaScript! Spring rollsy z makrelą i groszkiem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • Groszek Bonduelle Porcja na raz (2 x 106 ml)

  • 10 arkuszy papieru ryżowego

  • 2 ogórki małosolne

  • Pół małej wędzonej makreli

  • ½ czerwonej papryki

  • ½ żółtej papryki

  • 50 g majonezu

  • 50 g jogurtu naturalnego

  • Kilka gałązek koperku

  • Kilka gałązek natki pietruszki

  • 1 dymka wraz ze szczypiorem

  • Sól

  • Pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)


Przygotowanie

1

Spring rollsy z makrelą i groszkiem - Krok 1

Oddzielamy mięso ryby od skóry i ości.

2

Spring rollsy z makrelą i groszkiem - Krok 2

Dymkę, natkę pietruszki i koperek drobno siekamy. W miseczce umieszczamy majonez, jogurt, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy zioła, mieszamy.

3

Spring rollsy z makrelą i groszkiem - Krok 3

Papryki i ogórki kroimy w podłużne paski.

4

Spring rollsy z makrelą i groszkiem - Krok 4

Papier ryżowy namaczamy w zimnej wodzie. Na środku układamy paprykę, ogórka, groszek i makrelę. Zwijamy jak krokiety. Podajemy z dodatkiem dipu ziołowego.

:)

Spring rollsy z makrelą i groszkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu