
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Oddzielamy mięso ryby od skóry i ości.
Dymkę, natkę pietruszki i koperek drobno siekamy. W miseczce umieszczamy majonez, jogurt, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy zioła, mieszamy.
Papryki i ogórki kroimy w podłużne paski.
Papier ryżowy namaczamy w zimnej wodzie. Na środku układamy paprykę, ogórka, groszek i makrelę. Zwijamy jak krokiety. Podajemy z dodatkiem dipu ziołowego.
Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej