Sałatka z groszkiem i świeżymi figami

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1/2 puszki Groszku tradycyjnego Bonduelle
  • 3 świeże figi
  • rukola (bądź inna ulubiona sałata)
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona cebula
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Składniki śródziemnomorskiej kuchni: czerwona cebula, figi, czosnek, rukola, groszek konserwowy i butelka oliwy z oliwek.

Groszek, rukolę, pokrojoną w piórka cebulę oraz pokrojone w ćwiartki figi wkładamy do miski i chłodzimy w lodówce około 20 minut.

W międzyczasie przygotowujemy sos z oliwy, czosnku i przypraw.

Przed podaniem sałatkę łączymy z sosem. Podajemy z pieczywem.

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Puszka%20zielonego%20groszku%20marki%20Bonduelle%20'Groszek%20Tradycyjny'%20-%20doskonały%20składnik%20wielu%20przepisów%20kulinarnych.

Groszek Tradycyjny Bez Pozostałości Pestycydów

Groszek Tradycyjny jest bez pozostałości pestycydów, ma wyjątkowo soczystą konsystencję, piękny kolor i wyjątkowy smak. To najlepszy dodatek do sałatek, zup czy jajek. Pysznie smakuje również w formie pasty na kanapki. Idealny do użycia w daniach zimnych i na ciepło.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Kolorowa i zdrowa sałatka z ciecierzycą i świeżymi warzywami na tle kamiennego blatu kuchennego.

Ciecierzyca z warzywami

Ślimaki z ciasta drożdżowego z nadzieniem szpinakowo-serowym na desce do krojenia.

Paszteciki z fasoli flażoletki i suszonych grzybów

Chili con carne podane z chrupiącym pieczywem czosnkowym na drewnianym stole, idealny przepis na rozgrzewający obiad.

Meksykańskie chili con carne

Zobacz więcej takich przepisów