Your browser does not support JavaScript! Sałatka z jajkiem z fasolą, wędzonym kurczakiem i awokado - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

  • 1 puszka Fasoli Flażoletki Bonduelle 425 ml

  • 250 g wędzonej piersi z kurczaka

  • 50 g cebuli

  • 50 ml oliwy EV

  • 30 g roszponki

  • 30 ml majonezu typu light

  • 3 jajka

  • 1 awokado (ok. 200 g)

  • ½ papryczki chili

  • Sok z ½ cytryny

  • Sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Fasola flażoletka przybyła do Europy z Ameryki w XVI wieku. Ta mała blado-zielona fasolka, została pierwszy raz wyhodowana we Francji w XIX wieku przez Gabriela Chevrier. Fasolka ta rośnie w ciepłym klimacie, jest zbierana we wrześniu i październiku, a jej wysokość może sięgać nawet 7 metrów. (więcej)


Przygotowanie

1

Sałatka z jajkiem z fasolą, wędzonym kurczakiem i awokado - Krok 1

Jajka gotujemy na twardo. Następnie studzimy i obieramy.

2

Sałatka z jajkiem z fasolą, wędzonym kurczakiem i awokado - Krok 2

W salaterce mieszamy pokrojone w kostkę jajka, kurczaka, awokado, posiekaną drobno cebulę, chili oraz osączoną z zalewy fasolę.

3

Sałatka z jajkiem z fasolą, wędzonym kurczakiem i awokado - Krok 3

Majonez mieszamy z oliwą, sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem.

4

Sałatka z jajkiem z fasolą, wędzonym kurczakiem i awokado - Krok 4

Sałatkę zalewamy przygotowanym sosem i dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy roszponką.

:)

Sałatka z jajkiem z fasolą, wędzonym kurczakiem i awokado

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu