
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 45 min.
- łatwe
Fasola flażoletka przybyła do Europy z Ameryki w XVI wieku. Ta mała blado-zielona fasolka, została pierwszy raz wyhodowana we Francji w XIX wieku przez Gabriela Chevrier. Fasolka ta rośnie w ciepłym klimacie, jest zbierana we wrześniu i październiku, a jej wysokość może sięgać nawet 7 metrów. (więcej)
Jajka gotujemy na twardo. Następnie studzimy i obieramy.
W salaterce mieszamy pokrojone w kostkę jajka, kurczaka, awokado, posiekaną drobno cebulę, chili oraz osączoną z zalewy fasolę.
Majonez mieszamy z oliwą, sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem.
Sałatkę zalewamy przygotowanym sosem i dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy roszponką.
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej