Your browser does not support JavaScript! Sałatka z jarmużu i granatu - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Sos:

  • oliwa z oliwek

  • łyżka octu winnego

  • ząbek czosnku

  • sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)


Przygotowanie

1

3

Owoc granatu kroimy na pół. Ostukujemy aby wypadły owoce.

2

4

Ser łamiemy na mniejsze kawałki.

Jarmuż siekamy w mniejsze kawałki, wrzucamy do miski. Dodajemy kukurydzę oraz połamany na małe kawałki ser.

4

2

Drobno siekamy czosnek.

5

5

Do miseczki wlewamy 4 łyżki oliwy, łyżkę octu winnego oraz posiekany czosnek. Mieszamy na gładką masę i doprawimy solą oraz pieprzem.

6

7

Jarmuż przed podaniem polewamy sosem i posypujemy owocami granatu.

:)

8

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu