Sałatka z kaszą, dynią, serem pleśniowym i żurawinowym dressingiem

Sałatka z kaszą, dynią, serem pleśniowym i żurawinowym dressingiem

Składniki

  • 1 op. Bonduelle Kaszetki Mix z dynią 400 g
  • 100 g sera z niebieską pleśnią (np. gorgonzola)
  • 80 ml oliwy EV
  • 50 g orzechów pekan lub włoskich
  • 50 g czerwonej cebuli
  • 50 g rukoli
  • 50 g dżemu żurawinowego
  • 30 ml octu winnego
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Sałatka z kaszą, dynią, serem pleśniowym i żurawinowym dressingiem - Składniki

Sałatka z kaszą, dynią, serem pleśniowym i żurawinowym dressingiem - Krok 1

Orzechy prażymy na suchej patelni.

Sałatka z kaszą, dynią, serem pleśniowym i żurawinowym dressingiem - Krok 2

Na tej samej patelni smażymy na łyżce oliwy porwany rozmaryn z ząbkiem czosnku, aż listki staną się chrupiące. Wyjmujemy rozmaryn i czosnek. Oliwę zostawiamy.

Sałatka z kaszą, dynią, serem pleśniowym i żurawinowym dressingiem - Krok 3

Z żurawiny, octu oraz reszty oliwy przygotowujemy dressing. Doprawiamy solą i pieprzem.

Sałatka z kaszą, dynią, serem pleśniowym i żurawinowym dressingiem - Krok 4

Na rozmarynowej oliwie podgrzewamy 6 minut Kaszetkę z dynią Bonduelle, a następnie mieszamy z posiekanymi orzechami.

Sałatka z kaszą, dynią, serem pleśniowym i żurawinowym dressingiem - Krok 5

Na talerzach układamy po porcji rukoli. Posypujemy ją drobno posiekaną cebulą. Wykładamy kaszę z dynią oraz kawałki sera. Całość polewamy żurawinowym sosem i posypujemy chrupiącym rozmarynem.

Sałatka z kaszą, dynią, serem pleśniowym i żurawinowym dressingiem

•ᴗ• Aksamitna sałatka z kaszą, dynią, rukolą i orzechami – idealna na jesienny obiad.
http://Opakowanie%20produktu%20Bonduelle%20'Kaszetka%20z%20dynią'%20-%20idealny%20składnik%20szybkich%20i%20zdrowych%20dań%20na%20twoim%20stole.

Kaszetka Mix z Dynią

Mieszanka na patelnię i do sałatek. Połączenie warzyw – dyni, soczewicy, fasoli flażoletki, pomidorów i cebuli z kaszą – gryczaną białą i paloną. Gotowa już w 6 min po podgrzaniu, ale można ją również wzbogacić ulubionymi dodatkami i przyprawami. Po wystudzeniu może służyć jako baza do sałatek – wystarczy dodać świeże warzywa i sos.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pieczone steki z ziołami podane z puree z awokado na rustykalnym talerzu, z akcentem zielonego groszku w tle.

Kaczka pieczona z jabłkami na puree z zielonego groszku

Pizza ze szpinakiem i serem feta

Pizza ze szpinakiem i serem feta

Sałatka z buraczków z kukurydzą i kiszonym ogórkiem

Sałatka z buraczków z kukurydzą i kiszonym ogórkiem

Zobacz więcej takich przepisów