Sałatka z kaszy bulgur z pieczoną dynią, fetą i pistacjami

Sałatka z kaszy bulgur z pieczoną dynią, fetą i pistacjami

Składniki

  • 1 opakowanie Czerwona fasoli Bonduelle 212 ml (2 x 106 ml)
  • 250 g dyni hokkaido
  • 100 g suchej kaszy bulgur
  • 60 g sera feta
  • 30 g niesolonych pistacji w łupinie
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka liści świeżej bazylii
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
  • ½ małej czerwonej cebuli
  • Sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Sałatka z kaszy bulgur z pieczoną dynią, fetą i pistacjami - Składniki

Sałatka z kaszy bulgur z pieczoną dynią, fetą i pistacjami - Krok 1

Dynię obieramy, kroimy w niedużą kostkę i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Bazylię drobno siekamy. Dynię polewamy łyżką oliwy, posypujemy solą i bazylią. Pieczemy w temperaturze 180°C (grzałka góra-dół) 25-30 minut.

Sałatka z kaszy bulgur z pieczoną dynią, fetą i pistacjami - Krok 2

Kaszę bulgur gotujemy wg opisu na opakowaniu, a następnie studzimy.

Sałatka z kaszy bulgur z pieczoną dynią, fetą i pistacjami - Krok 3

Ser kroimy w kostkę, cebulę w piórka, pistacje obieramy i kroimy w mniejsze kawałki.

Sałatka z kaszy bulgur z pieczoną dynią, fetą i pistacjami - Krok 4

W małej miseczce umieszczamy musztardę, miód i 2 łyżki oliwy, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy do połączenia.

Sałatka z kaszy bulgur z pieczoną dynią, fetą i pistacjami - Krok 5

Do dużej miski przekładamy dynię, bulgur, ser feta, czerwoną cebulę, osączoną fasolę i pistacje. Dodajemy dressing i delikatnie mieszamy.

Sałatka z kaszy bulgur z pieczoną dynią, fetą i pistacjami

•ᴗ• Sałatka z kaszy bulgur z pieczoną dynią, fetą i pistacjami
http://Opakowanie%20czerwonej%20fasoli%20marki%20Bonduelle%20z%20oznaczeniem%20Nutri-Score%20i%20przykładowym%20zastosowaniem%20w%20sałatce.

Fasola Czerwona Porcja Na Raz Na Twoją Sałatkę

Czerwona fasola Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 75 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek. Fasola od Bonduelle charakteryzuje się niezwykłą chrupkością. Wspaniale wzbogaci w intensywny kolor Twoje sałatki i przekąski.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Boczniaki po kaszubsku

Boczniaki po kaszubsku

Placek po węgiersku z sosem pomidorowo-dyniowym

Placek po węgiersku z sosem pomidorowo-dyniowym

Quiche z czerwoną fasolą i świeżym koperkiem, podane na niebieskim talerzu – doskonałe wegetariańskie danie.

Tarta z czerwoną fasolą

Zobacz więcej takich przepisów