Your browser does not support JavaScript!

Sałatka z kaszy bulgur z pieczoną dynią, fetą i pistacjami

Składniki

  • 1 opakowanie Czerwona fasoli Bonduelle 212 ml (2 x 106 ml)
  • 250 g dyni hokkaido
  • 100 g suchej kaszy bulgur
  • 60 g sera feta
  • 30 g niesolonych pistacji w łupinie
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka liści świeżej bazylii
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
  • ½ małej czerwonej cebuli
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Sałatka z kaszy bulgur z pieczoną dynią, fetą i pistacjami - Krok 1

Dynię obieramy, kroimy w niedużą kostkę i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Bazylię drobno siekamy. Dynię polewamy łyżką oliwy, posypujemy solą i bazylią. Pieczemy w temperaturze 180°C (grzałka góra-dół) 25-30 minut.

2.

Sałatka z kaszy bulgur z pieczoną dynią, fetą i pistacjami - Krok 2

Kaszę bulgur gotujemy wg opisu na opakowaniu, a następnie studzimy.

3.

Sałatka z kaszy bulgur z pieczoną dynią, fetą i pistacjami - Krok 3

Ser kroimy w kostkę, cebulę w piórka, pistacje obieramy i kroimy w mniejsze kawałki.

4.

Sałatka z kaszy bulgur z pieczoną dynią, fetą i pistacjami - Krok 4

W małej miseczce umieszczamy musztardę, miód i 2 łyżki oliwy, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy do połączenia.

5.

Sałatka z kaszy bulgur z pieczoną dynią, fetą i pistacjami - Krok 5

Do dużej miski przekładamy dynię, bulgur, ser feta, czerwoną cebulę, osączoną fasolę i pistacje. Dodajemy dressing i delikatnie mieszamy.

Smacznego!

Sałatka z kaszy bulgur z pieczoną dynią, fetą i pistacjami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.