Składniki

  • Czerwona fasola Bonduelle Porcja na Raz (2 x 106 ml)
  • 50 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 125 ml mleka
  • 200 g piersi z indyka
  • ½ białej cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 150 g pomidorów koktajlowych
  • 100 g sera mozzarella
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • Sól
  • Pieprz
  • Listki bazylii do posypania

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zapiekane naleśniki z indykiem i fasolą - Składniki

Zapiekane naleśniki z indykiem i fasolą - Krok 1

Przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy jajko, mleko, szczyptę soli i 1 łyżeczkę oliwy. Mieszamy trzepaczką do połączenia.

Zapiekane naleśniki z indykiem i fasolą - Krok 2

Patelnię do naleśników o średnicy 20 cm natłuszczamy niewielką ilością oliwy i nagrzewamy. Wylewamy na nią porcję ciasta i rozprowadzamy po dnie patelni. Smażymy naleśniki z obu stron i odkładamy na talerz.

Zapiekane naleśniki z indykiem i fasolą - Krok 3

Cebulę drobno siekamy. Czosnek kroimy w plasterki. Paprykę i mięso kroimy w kostkę. Pomidory kroimy na pół.

Zapiekane naleśniki z indykiem i fasolą - Krok 4

Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy. Wrzucamy cebulę i czosnek. Smażymy przez 3 minuty. Dokładamy mięso i paprykę. Smażymy przez około 7 minut, aż mięso przestanie być surowe w środku. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładamy fasolę, mieszamy.

Zapiekane naleśniki z indykiem i fasolą - Krok 5

Farsz nakładamy na środek każdego naleśnika, zawijamy. Naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu układamy pomidorki. Ser rwiemy na mniejsze kawałki i układamy na naleśnikach. Wierzch posypujemy suszonym oregano. Naleśniki pieczemy w temp. 180 stopni przez około 20 minut, aż ser się rozpuści, a naleśniki staną się chrupiące. Podajemy przybrane listkami bazylii.

Zapiekane naleśniki z indykiem i fasolą

•ᴗ• Zapiekane naleśniki z indykiem i fasolą
http://Opakowanie%20czerwonej%20fasoli%20marki%20Bonduelle%20z%20oznaczeniem%20Nutri-Score%20i%20przykładowym%20zastosowaniem%20w%20sałatce.

Fasola Czerwona Porcja Na Raz Na Twoją Sałatkę

Czerwona fasola Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 75 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek. Fasola od Bonduelle charakteryzuje się niezwykłą chrupkością. Wspaniale wzbogaci w intensywny kolor Twoje sałatki i przekąski.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pasztet curry z soczewicy i marchewki

Pasztet curry z soczewicy i marchewki

Ryba po grecku z kukurydzą

Pyszna ryba po grecku z kukurydzą

Roladki naleśnikowe z pastą z fasoli, szpinakiem, szynką

Roladki naleśnikowe z pastą z fasoli, szpinakiem, szynką

Zobacz więcej takich przepisów