Your browser does not support JavaScript! Sałatka z komosy ryżowej z fetą, miętą i cytrynowym dressingiem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)


Przygotowanie

1

Sałatka z komosy ryżowej z fetą, miętą i cytrynowym dressingiem - Krok 1

Komosę ryżową zalewamy zimną wodą ok. 1 cm powyżej poziomu komosy. Solimy i gotujemy na średnim ogniu pod przykryciem przez ok. 15-20 min.

2

Sałatka z komosy ryżowej z fetą, miętą i cytrynowym dressingiem - Krok 2

Na suchej patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek.

3

Sałatka z komosy ryżowej z fetą, miętą i cytrynowym dressingiem - Krok 3

W słoiku łączymy oliwę, miód, sok z cytryny i sól. Zamykamy i potrząsamy w celu połączenia się składników.

4

Sałatka z komosy ryżowej z fetą, miętą i cytrynowym dressingiem - Krok 4

Siekamy migdały, miętę i ser feta.

5

Sałatka z komosy ryżowej z fetą, miętą i cytrynowym dressingiem - Krok 5

Łączymy ugotowaną komosę, podsmażony boczek, odcedzony groszek, posiekaną miętę, migdały i ser, całość polewamy dressingiem cytrynowym.

:)

Sałatka z komosy ryżowej z fetą, miętą i cytrynowym dressingiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Petryna

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu