Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Na sos:

  • 1 łyżka oliwy z oliwek

  • 3 łyżki majonezu

  • sól i pieprz

Na marynatę:

  • 3 łyżki oliwy z oliwek

  • 2 ząbki czosnku

  • ulubione przyprawy i zioła

 

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

Pierś z kurczaka kroimy w cząstki, marynujemy i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Jeśli nie chcemy tyle czekać, możemy od razu zacząć smażyć.

Do naczynia z kurczakiem dodajemy bułkę tartą i mieszamy. Mięso smażymy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

W misce przygotowujemy podartą sałatę oraz kukurydzę z groszkiem. Dodajemy kurczaka.

Sałatkę podajemy z mocno schłodzonym sosem.

:)

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Łukasz

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu