Wytrawny strudel z łososiem, pieczarkami i groszkiem

Wytrawny strudel z łososiem, pieczarkami i groszkiem

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Wytrawny strudel z łososiem, pieczarkami i groszkiem - Składniki

Wytrawny strudel z łososiem, pieczarkami i groszkiem - Krok 1

Do 200 g mąki pszennej dodajemy łyżkę oleju, ocet, szczyptę soli oraz 125 ml ciepłej wody. W robocie kuchennym lub ręcznie zagniatamy ciasto o konsystencji ciasta pierogowego. Zawijamy w folię i odstawiamy na 30-60 minut w temperaturze pokojowej.

Wytrawny strudel z łososiem, pieczarkami i groszkiem - Krok 2

Cebulę kroimy w piórka, pieczarki na plasterki i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i odstawiamy do przestygnięcia.

Wytrawny strudel z łososiem, pieczarkami i groszkiem - Krok 3

Do podsmażonych pieczarek dodajemy łososia pokrojonego w dość dużą kostkę, groszek oraz posiekany koperek.

Wytrawny strudel z łososiem, pieczarkami i groszkiem - Krok 4

Ciasto przekładamy na stolnicę oprószoną mąką i wałkujemy cienko. Przekładamy na czystą ściereczkę i grzbietem dłoni delikatnie rozciągamy ciasto, aż będzie cienkie jak papier. Smarujemy roztopionym masłem.

Wytrawny strudel z łososiem, pieczarkami i groszkiem - Krok 5

Na brzegu ciasta układamy przygotowany farsz i za pomocą ściereczki zawijamy strudel. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i ponownie smarujemy roztopionym masłem. Pieczemy w 190ºC przez około 45 minut na złoty kolor.

Wytrawny strudel z łososiem, pieczarkami i groszkiem

•ᴗ• Strudel warzywny na desce do krojenia, podany z elegancką dekoracją świąteczną.
http://Puszka%20zielonego%20groszku%20marki%20Bonduelle,%20ugotowanego%20na%20parze.

Zielony Groszek Ugotowane Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Tak właśnie przygotowany został Groszek Zielony „Gotowane na parze”. Dzięki blanszowaniu na parze, groszek charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. To idealny dodatek do kuchennych inspiracji!

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka z roszponką, fetą i buraczkami

Sałatka z roszponką, fetą i buraczkami

Tatar z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek

Tatar z wędzonego łososia i marynowanych pieczarek

Babka ziemniaczana z sałatką z buraczków z chrzanem na ciepło

Babka ziemniaczana z sałatką z buraczków z chrzanem na ciepło

Zobacz więcej takich przepisów