Your browser does not support JavaScript!

Wytrawny strudel z łososiem, pieczarkami i groszkiem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Wytrawny strudel z łososiem, pieczarkami i groszkiem - Krok 1

Do 200 g mąki pszennej dodajemy łyżkę oleju, ocet, szczyptę soli oraz 125 ml ciepłej wody. W robocie kuchennym lub ręcznie zagniatamy ciasto o konsystencji ciasta pierogowego. Zawijamy w folię i odstawiamy na 30-60 minut w temperaturze pokojowej.

2.

Wytrawny strudel z łososiem, pieczarkami i groszkiem - Krok 2

Cebulę kroimy w piórka, pieczarki na plasterki i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i odstawiamy do przestygnięcia.

3.

Wytrawny strudel z łososiem, pieczarkami i groszkiem - Krok 3

Do podsmażonych pieczarek dodajemy łososia pokrojonego w dość dużą kostkę, groszek oraz posiekany koperek.

4.

Wytrawny strudel z łososiem, pieczarkami i groszkiem - Krok 4

Ciasto przekładamy na stolnicę oprószoną mąką i wałkujemy cienko. Przekładamy na czystą ściereczkę i grzbietem dłoni delikatnie rozciągamy ciasto, aż będzie cienkie jak papier. Smarujemy roztopionym masłem.

5.

Wytrawny strudel z łososiem, pieczarkami i groszkiem - Krok 5

Na brzegu ciasta układamy przygotowany farsz i za pomocą ściereczki zawijamy strudel. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i ponownie smarujemy roztopionym masłem. Pieczemy w 190ºC przez około 45 minut na złoty kolor.

Smacznego!

Wytrawny strudel z łososiem, pieczarkami i groszkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.