Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” Bonduelle 212 ml

  • 2 pieczone buraki

  • 1 ogórek w zalewie musztardowej

  • 1/2 czerwonej cebuli

  • 1/4 czerwonej papryczki chili

  • 2 łyżki soku z cytryny

  • 1 łyżka miodu

  • 1 łyżka tłoczonego na zimno oleju z pestek dyni

  • 1 gałązka natki pietruszki

  • Świeżo zmielony czarny pieprz

  • Sól do smaku

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Sałatka z pieczonych buraków i ciecierzycy - Krok 1

Upieczone buraki i ogórek pokroić w grubą kostkę.

2

Sałatka z pieczonych buraków i ciecierzycy - Krok 2

Posiekać cebulę i papryczkę chili.

3

Sałatka z pieczonych buraków i ciecierzycy - Krok 3

Wymieszać sok z cytryny z miodem. Doprawić szczyptą soli i pieprzu.

4

Sałatka z pieczonych buraków i ciecierzycy - Krok 4

Przełożyć wszystkie składniki sałatki do miski. Polać przygotowanym dressingiem. Wymieszać i odstawić na 15 minut do zmacerowania. Polać po wierzchu olejem z pestek dyni, posypać posiekaną natką pietruszki i podawać.

:)

Sałatka z pieczonych buraków i ciecierzycy

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Warzecha

Czy wiesz, że...

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu