Your browser does not support JavaScript! Sałatka z pieczonych ziemniaków - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)


Przygotowanie

1

Sałatka z pieczonych ziemniaków - Krok 1

Ziemniaki dokładnie myjemy, nie obieramy, kroimy na pół.

2

Sałatka z pieczonych ziemniaków - Krok 2

Z papryk usuwamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w większą kostkę.

3

Sałatka z pieczonych ziemniaków - Krok 3

Piekarnik nagrzewamy do 180°C, formę do zapiekania smarujemy oliwą, wykładamy pokrojone warzywa i oprószamy kuminem, wędzoną papryką, solą i pieprzem, skrapiamy jeszcze z wierzchu oliwą i wstawiamy do piekarnika na ok. 40 min.

4

Sałatka z pieczonych ziemniaków - Krok 4

Siekamy koperek i dymki. Do upieczonych ziemniaków dodajemy osączoną kukurydzę i posiekane zioła, podajemy na ciepło.

:)

Sałatka z pieczonych ziemniaków

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Petryna

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu