Your browser does not support JavaScript! Tatar ze śledzia z marynowanymi pieczarkami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Pierwsze jej hodowle zakładane były we Francji jeszcze w XVI wieku. Była to zasługa francuskiego agronoma Oliviera de Serres. Pierwsze pieczarki wyhodowane we Francji były bardzo drogie i uchodziły za rarytas, prawie na równi z truflami. Szybko jednak zyskały dużą popularność, nie tylko we Francji. (więcej)


Przygotowanie

1

Tatar ze śledzia z marynowanymi pieczarkami - Krok 1

Drobno siekamy pieczarki, dymkę, chili oraz cebulę.

2

Tatar ze śledzia z marynowanymi pieczarkami - Krok 2

Filety śledziowe moczymy w wodzie przez pół godziny. Osuszamy i drobno siekamy.

3

Tatar ze śledzia z marynowanymi pieczarkami - Krok 3

Łączymy posiekane składniki (na później odstawiamy ¼ posiekanej dymki). Dodajemy musztardę i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.

4

Tatar ze śledzia z marynowanymi pieczarkami - Krok 4

Połączone składniki układamy na talerzykach. Dekorujemy pozostawioną dymką.

:)

Tatar ze śledzia z marynowanymi pieczarkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Monika Rosa

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu