Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Sałatka z pomidorów z czarną fasolą, awokado i pietruszkowym pesto - Krok 1

Orzechy prażymy na suchej patelni do momentu aż zaczną intensywnie pachnieć. Studzimy.

2

Sałatka z pomidorów z czarną fasolą, awokado i pietruszkowym pesto - Krok 2

Orzechy, parmezan i natkę pietruszki tłuczemy w moździerzu lub miksujemy na pesto. Dodajemy oliwę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z połowy limonki.

3

Sałatka z pomidorów z czarną fasolą, awokado i pietruszkowym pesto - Krok 3

Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Skrapiamy resztą soku z limonki.

4

Sałatka z pomidorów z czarną fasolą, awokado i pietruszkowym pesto - Krok 4

Pomidory kroimy na kawałki w dowolny sposób. Dodajemy awokado i opłukaną i odsączoną czarną fasolę. Przekładamy na talerz. Oprószamy lekko solą i skrapiamy pesto.

:)

Sałatka z pomidorów z czarną fasolą, awokado i pietruszkowym pesto

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu