Dokładnie umyty i osuszony szpinak układamy w misce wraz z poszatkowanym zielonym ogórkiem i prażonymi orzeszkami.
Posypujemy soczewicą i doprawiamy octem malinowym lub balsamicznym, solą i pieprzem.
Składniki
Zobowiązania
Bonduelle
Dokładnie umyty i osuszony szpinak układamy w misce wraz z poszatkowanym zielonym ogórkiem i prażonymi orzeszkami.
Posypujemy soczewicą i doprawiamy octem malinowym lub balsamicznym, solą i pieprzem.
Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Soczewica „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik dań z mięsem, dań kuchni indyjskiej, bliskowschodniej, wegetariańskiej i wegańskiej.
Napisz komentarz