
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Ciasto francuskie rozkładamy na blasze wyłożonej pergaminem. Środek nakłuwamy widelcem i podpiekamy 10 minut w 200℃.
Kaszetkę podsmażamy 5 minut na suchej patelni.
Na podpieczony spód wykładamy kaszetkę.
Na górze wykładamy porcjami starty ser i pieczemy 15 minut w 200℃. Posypujemy natką pietruszki.
Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej