Sałatka z tuńczyka z drobno siekanymi warzywami i czerwoną fasolą

Sałatka z tuńczyka z drobno siekanymi warzywami i czerwoną fasolą

Składniki

  • 1 puszka Czerwonej fasoli „Ugotowane na parze” 425 ml
  • 20 zielonych oliwek
  • 5-6 rzodkiewek
  • 3 kolorowe papryki
  • 1 papryczka chili
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Natka pietruszki
  • Sól
  • Pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Sałatka z tuńczyka z drobno siekanymi warzywami i czerwoną fasolą - Składniki

Sałatka z tuńczyka z drobno siekanymi warzywami i czerwoną fasolą - Krok 1

Siekamy papryki, rzodkiewkę, natkę pietruszki, papryczkę chili i oliwki.

Sałatka z tuńczyka z drobno siekanymi warzywami i czerwoną fasolą - Krok 2

Przygotowujemy dressing. Mieszamy 1 łyżkę oliwy, 2 łyżki soku z cytryny, 1 łyżeczkę musztardy, sól i pieprz.

Sałatka z tuńczyka z drobno siekanymi warzywami i czerwoną fasolą - Krok 3

Posiekane warzywa łączymy z tuńczykiem i fasolą. Dokładnie mieszamy z dressingiem. Sałatkę najlepiej podawać schłodzoną.

Sałatka z tuńczyka z drobno siekanymi warzywami i czerwoną fasolą

•ᴗ• Sałatka z tuńczyka z drobno siekanymi warzywami i czerwoną fasolą
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20czerwonej%20fasoli%20marki%20Bonduelle.

Czerwona Fasola Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Czerwona Fasola „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się w sałatkach, różnych pastach czy jako dodatek do dań kuchni meksykańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka śledziowa z burakami na tle bożonarodzeniowych dekoracji.

Sałatka śledziowa z buraczkami

Sałatka z sosem winegret

Sałatka z sosem winegret

Sałatka gyros z pieczarkami

Sałatka gyros z pieczarkami

Zobacz więcej takich przepisów