Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Czerwonej fasoli „Ugotowane na parze” 425 ml

  • 20 zielonych oliwek

  • 5-6 rzodkiewek

  • 3 kolorowe papryki

  • 1 papryczka chili

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym

  • 2 łyżki soku z cytryny

  • 1 łyżka oliwy z oliwek

  • 1 łyżeczka musztardy

  • Natka pietruszki

  • Sól

  • Pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Sałatka z tuńczyka z drobno siekanymi warzywami i czerwoną fasolą - Krok 1

Siekamy papryki, rzodkiewkę, natkę pietruszki, papryczkę chili i oliwki.

2

Sałatka z tuńczyka z drobno siekanymi warzywami i czerwoną fasolą - Krok 2

Przygotowujemy dressing. Mieszamy 1 łyżkę oliwy, 2 łyżki soku z cytryny, 1 łyżeczkę musztardy, sól i pieprz.

3

Sałatka z tuńczyka z drobno siekanymi warzywami i czerwoną fasolą - Krok 3

Posiekane warzywa łączymy z tuńczykiem i fasolą. Dokładnie mieszamy z dressingiem. Sałatkę najlepiej podawać schłodzoną.

:)

Sałatka z tuńczyka z drobno siekanymi warzywami i czerwoną fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Monika Rosa

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu