Składniki

  • ¾ puszki Kukurydzy Złocistej z czerwoną fasolą Bonduelle
  • 500 g mielonej wołowiny
  • 8 dużych pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona cebula
  • 1 jajko
  • 1 mała papryczka chili
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 5 gałązek oregano
  • 5 gałązek natki pietruszki
  • Sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Pieczarki faszerowane wołowiną - Składniki przepisy

Pieczarki faszerowane wołowiną - Krok 1

Pieczarki obieramy ze skórki, wykrawamy nóżki.

Pieczarki faszerowane wołowiną - Krok 2

Cebulę, chili, czosnek, natkę i oregano drobno siekamy.

Pieczarki faszerowane wołowiną - Krok 3

W misce umieszczamy wołowinę, dodajemy cebulę, chili, natkę, oregano, czosnek, musztardę. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Kolejno wbijamy jajko i wyrabiamy całość dłonią. Dodajemy odsączoną kukurydzę z czerwoną fasolą. Mieszamy.

Pieczarki faszerowane wołowiną - Krok 4

Pieczarki napełniamy masą mięsną. Pieczemy w 200℃ przez około 35-45 minut.

Pieczarki faszerowane wołowiną - Krok 5 – można podawać ze szpinakiem

•ᴗ• Pieczarki faszerowane wołowiną
http://Konserwowa%20kukurydza%20z%20czerwoną%20fasolą%20marki%20Bonduelle%20w%20puszce.

Kukurydza Złocista z Czerwoną Fasolą

Naturalnie słodką i chrupiącą Kukurydzę Złocistą połączyliśmy z chrupiącą czerwoną fasolą. Mieszanka doskonale sprawdzi się jako dodatek do sałatek, jako przekąska czy dodatek do makaronu lub pizzy, a także dań kuchni meksykańskiej.

Zwykłe niezwykłe grzyby

Pieczarki to grzyby, które są dostępne przez cały rok. To najpopularniejsze grzyby na świecie. Są bogate w witaminy z grupy B – PP i B5, a także są źródłem kwasu foliowego, witaminy B1, B6, a nawet witaminy D, B12 i C. Te niepozorne grzyby okazują się jednak pełne witamin i składników odżywczych. Składniki mineralne to: selen, fosfor, cynk i potas. Diety, w których menu znajdują się pieczarki pozwalają na szybszą utratę masy ciała, aniżeli w dietach o porównywalnej kaloryczności, w których nie występują te grzyby. Grzyby te mają łagodny smak, więc możemy je wykorzystywać do przyrządzania różnych potraw.  

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Pieczarki faszerowane zapiekane możemy przygotowywać na rozmaite sposoby. Mogą być doskonałym dodatkiem do obiadu albo przekąską na przyjęciu. Grzyby te faszerowane mięsem mielonym podajemy z rozmaitymi przyprawami. Może to być pieprz, majeranek, natka pietruszki, mielona słodka i ostra papryka. Pieczarki faszerowane mięsem mielonym mogą być odrębnym posiłkiem obiadowym, a nie tylko dodatkiem do obiadu. To syte i treściwe dania. faszerować możemy różnymi rodzajami mięsa – zarówno drobiowym, jak i wieprzowo-wołowym. Taki dodatek do obiadu podajmy z surówkami warzywnymi. Pieczarek nie musimy faszerować mięsem mielonym  . Do tego rodzaju nadzienia nadają także jajka. Z jajkami możemy połączyć warzywa. Doskonale łączy się z jajkami na przykład papryka czy kiszone albo konserwowe ogórki. Pieczarki z jajkami to łagodna przekąska. Bardzo smaczne są te faszerowane pieczarki ze szpinakiem i serem żółtym. Grzyby możemy okryć także kołderką z sera mozzarella. Faszerowane pieczarki ze szpinakiem  i dodatkiem trzech serów będą się okazale prezentowały na każdym przyjęciu. Pomysłem na święta niech będą pieczarki faszerowane mięsem mielonym wieprzowym i serem żółtym

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Miseczka hummusu z pieczoną ciecierzycą i oliwą, otoczona świeżymi warzywami i krakersami. Idealna przekąska na zdrowe przyjęcie!

Hummus z fasoli i cieciorki z pomidorami i bazylią

Sernik na zimno z truskawkami - gotowe danie

Sernik na zimno z fasoli i truskawek

Letnia sałatka z arbuza, sera feta i świeżej mięty na błękitnym tle.

Orzeźwiająca sałatka z arbuzem, ogórkiem i cieciorką

Zobacz więcej takich przepisów