Your browser does not support JavaScript! Pieczarki faszerowane wołowiną - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • ¾ puszki Kukurydzy Złocistej z czerwoną fasolą Bonduelle

  • 500 g mielonej wołowiny

  • 8 dużych pieczarek

  • 2 ząbki czosnku

  • 1 czerwona cebula

  • 1 jajko

  • 1 mała papryczka chili

  • 1 łyżeczka musztardy

  • 5 gałązek oregano

  • 5 gałązek natki pietruszki

  • Sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)


Przygotowanie

1

Pieczarki faszerowane wołowiną - Krok 1

Pieczarki obieramy ze skórki, wykrawamy nóżki.

2

Pieczarki faszerowane wołowiną - Krok 2

Cebulę, chili, czosnek, natkę i oregano drobno siekamy.

3

Pieczarki faszerowane wołowiną - Krok 3

W misce umieszczamy wołowinę, dodajemy cebulę, chili, natkę, oregano, czosnek, musztardę. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Kolejno wbijamy jajko i wyrabiamy całość dłonią. Dodajemy odsączoną kukurydzę z czerwoną fasolą. Mieszamy.

4

Pieczarki faszerowane wołowiną - Krok 4

Pieczarki napełniamy masą mięsną. Pieczemy w 200℃ przez około 35-45 minut.

:)

Pieczarki faszerowane wołowiną - Krok 5

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu